Erikli Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 orta uzunluk patates
- 4 sivri biber
- 10 adet arpacık soğan
- 4 büyük domates
- 20 adet papaz eriği
- 1 kg tavuk göğüsü
- Tuz,karabiber, pul biber
- Biberiye,kekik vs..
- Zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patates, biberleri iri doğrayın ve ister kızartın, isterseniz de benim üzere tümünü iki kaşık zeytinyağı ile yağlayın ve fırında nar üzere kızartıp o denli kullanın. İkisi de olur. Ben kızartma yapmadığım için fırınlıyorum
- Göğüs etini iri parçalayın ve yağda kavurun.
- Domateslerin ikisini iri dilimleyin başka ikisini rendeleyin ve yağ ve baharatları karıştırıp o denli kullanın. ????ben şişe domates rendesi kullandım. Şişenin yarısı yeterli geldi.
- Şimdi bir fırın tepsisine evvel patatesleri, biberleri ortalara arpacık soğan ve erikleri üstlerine kavrulan etleri ve dilim domatesleri en üste domates sosunu yayın.
- Yağınızı gezdirin ve folyo ile kapatıp üste delikler açın.
- 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Sosun tüm malzemeyi birleştirmesi ve eriklerin pişmesi için kâfi bir süre.Erikler fazlaca çabuk pişer. Çok değişik bir lezzet katıyor tavaya. Şimdiden afiyet olsun ????????????.
-
- Malzemeleri pişirip son kademede bir ortaya getireceğiz.