Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg dana kuş başı
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 yemek kaşığı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kuş başı olarak doğradığımız etleri düdüklü tencerede 1. 5 su bardağı suyla bir arada pişiriyoruz, şayet bu türlü eti birinci vakit içinderda haşlarsak et sote daha lezzetli ve daha çabuk pişecek.
- Etlerimiz pişerken biz de kuru soğanlarımızı yemeklik bir biçimde doğrayıp yavaşça yağda öldürene kadar pişiriyoruz.
- daha sonrasında biberlerimizi de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişen soğanlarımızın ve biberlerimizin üzerine küçük küçük doğranmış domateslerimizle sarımsağımızı da ekleyip domatesler yavaşça suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- daha sonrasında haşlanan etlerimizi de ekleyip biraz daha pişirmeye devam ediyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika piştikten daha sonra et sotemiz hazır.Afiyetler olsun.