Et Yahni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Et Yahni Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
Et Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Etler düdüklü tencerede tuz ,tereyağ ile suyunu salana kadar kavrulur.
  2. Kendi suyu ile pişmesi için düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  3. Kısık ateşte 20 dk pişirilir.
  4. Kapağı açılır arpacık soğanlar eklenir. Un, salça, su ek edilip düdüklü tencerenin kapağı yine kapatılır.
  5. Bu defa 10 dk pişirilir.
  6. Tencerenin altı kapatılır. 10 dk daha sonra kapağı açılır. Misler üzere et yahnisi servise hazırdır.Afiyet olsun
    ❤
    .
Et Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst