Farklı Ve Nefis Lezzeti İle Soslu Kuzu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kuzu kol
- 2 defne yaprağı
- Su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 10 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 2,5 -3 su bardağı kaynar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel etleri derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakın.
- Birinci suyunu dökün ve tekrar kaynar su ile doldurup iki defne yaprağı koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen etleri mutfak havlusunın üzerine koyun ve üstündeki fazla suları çektirin, kızarma sürecinde hayli sıçrama yapmasın.
- Tavaya sıvı yağ ile tereyağı kızdırdıktan daha sonra tüm etleri nar üzere kızarıncaya kadar pişirin tuz ve karabiber takım geniş bir tencereye alın.
- Sosu için tereyağını ve salçaları kokusu çıkana kadar orta kısık ateşte yaklaşık 2 dakika pişirin akabinde dövülmüş sarımsakları ekleyin ve bir daha yaklaşık 1 dakika birlikte kavurun akabinde baharatları ve suyunu ekleyin 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Sosu etin üzerine dökün ister fırında ister ocakta 15 dakika kısık ateşte piştikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun????.