Fırın Baget

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırın Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget
  • 2 adet domates (halka doğranmış)
  • 2 adet elma dilim kesilmiş patates
  • 1 baş taneleri soyulmamış sarımsak
  • 2 adet biber
  • 1 adet halka doğranmış soğan
• marine için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
Fırın Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle marine süreciyle başlanır. Bunun için tavuklar güzelce yıkanır ve alt kısmı fotoğrafta olduğu üzere diklemesine kesilir bu süreç tavuğun içinin de pişmesini kolaylaştırmak içindir.
  2. Bir kap içerisinde yoğurt, sıvı yağ, salça, baharatlar ve tuz iyicene karıştırılır ve tavuklar bu sosun içerisine konur bir hoş harca bulanir.
  3. Marine edilen baget dolapta en az 3 saat marine edilir.
  4. Marine olan tavuk fırın tepsisine dizilir ve kase ortasında kalan sosla patatesler soslanır.
  5. Soslanan patatesler tavukların yanına dizilir.
  6. Domates, sarımsak, biber, soğan da tepsiye dizilir.
  7. Tepsi üzeri ıslanmış pişirme kağıdı örtülerek folyo ile kaplanır.
  8. 200 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirilir. Pişme müddeti fırından fırına değişiklik gösterir bu sebeple tavukları ve patatesleri 40. Dakikadan daha sonra denetimli pişirmenizi tavsiye ederim.
  9. Pişen tavukların üzerine açılarak üzeri açık biçimde 10 dakika daha tutup servise hazır edilir.
Not:Sarımsağı isterseniz soyup bütün tane atılabilir lakin tum lezzeti ortasında sakladığı için kabuğunu soymadan koyuyorum.

1-Hiç su ek edilmiyor zira soslanan tavuk suyunu salıyor ve bu türlü tavuğun kendi suyuyla lezzet daha da katlanıyor.

2-Marine sürecini bir gece evvelinde hazırlanıp dolapta da bekletilebilir.

Fırın Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst