Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Afiyet olsun.
Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet alabalık
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 4 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Balıklar güzelce yıkandıktan daha sonra, suyunu süzmesi için kenara alınır.
- Suyu süzülen balıklar havlu kağıt ile kurulanır.
- İçi, dışı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile baharatlanarak, balıkların içine 1 adet defne yaprağı eklenir. (bu süreci sabah yaparak, akşama kadar buzdolabında dinlendirdim. ).
- Patatesler ince doğrayarak, kızartılır. Çok az kızartmamız kâfi.
- Patateslerin pişme mühleti uzun olduğu için, balıkları kurutmamak ismine, önden kızarttım).
- Soğuyan patateslere marine için tuz, karabiber ve kekik atıp karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye evvel halka halka doğranmış soğan, üzerine de patatesleri dizip, doğranan ya da rendelenen soğanlar da tepsiye serpiştirilir.
- Balıklar da tepsiye eklenerek, üzerlerine limon dilimi konularak, evvelde ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı