Fırında Beşamel Soslu Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller

Tavuk harcı için ;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Tabanı için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri hazırlayıp fırına veriyoruz.
  2. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyip baharatları ve sıvı yağı katıp düzgünce karıştırdıktan daha sonra evvelde ısıtılmış 200c fırında 10-15 dk. Pişiriyoruz.
  3. Tavaya yağı ve soğanları alıp kavuruyoruz.
  4. sonrasındasında küp küp doğranmış tavukları da ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Tavuk piştikten daha sonra kapya biberi ek ediyoruz.
  6. Onlarda biraz kavrulduktan daha sonra salçayı ek ediyoruz.
  7. Bezelyeyi ve baharatları ekleyip bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  8. Beşamel sosu hazırlayalım; Bir tencereye tereyağını alıyoruz eridikten daha sonra unu ek edip kavuruyoruz.
  9. ondan sonrasında yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak sütü ekliyoruz ve tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  10. Fırında pişirdiğimiz patateslerin üzerine tavuk harcını yayıyoruz.
  11. Üzerine beşamel sosu gezdiriyoruz her yerini kaplayacak biçimde.
  12. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
  13. 200c fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst