Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Tavuk harcı için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk harcı için ;
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 4 orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda patatesleri hazırlayıp fırına veriyoruz.
- Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyip baharatları ve sıvı yağı katıp düzgünce karıştırdıktan daha sonra evvelde ısıtılmış 200c fırında 10-15 dk. Pişiriyoruz.
- Tavaya yağı ve soğanları alıp kavuruyoruz.
- sonrasındasında küp küp doğranmış tavukları da ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tavuk piştikten daha sonra kapya biberi ek ediyoruz.
- Onlarda biraz kavrulduktan daha sonra salçayı ek ediyoruz.
- Bezelyeyi ve baharatları ekleyip bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sosu hazırlayalım; Bir tencereye tereyağını alıyoruz eridikten daha sonra unu ek edip kavuruyoruz.
- ondan sonrasında yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak sütü ekliyoruz ve tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Fırında pişirdiğimiz patateslerin üzerine tavuk harcını yayıyoruz.
- Üzerine beşamel sosu gezdiriyoruz her yerini kaplayacak biçimde.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
- 200c fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .