Fırında Etli Kaşarlı Kabak

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Etli Kaşarlı Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • Yardım kilo kuşbaşı et
  • 3 adet domates püresi
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Kaşar
  • Tuz
  • Kara biber
  • Tozbiber
  • Kekik
  • Sıvı yağ
Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Etli Kaşarlı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kabakları yıkayıp, yuvarlak biçimde doğruyoruz.
  2. daha sonra kare borcamın en küçük uzunluğuna diziyoruz üzerine biraz sıvı yağ biraz tuz serpip, fırında yarım saat pişiriyoruz.
  3. sonrasındasında küp küp doğranmış etleri sıvı yağda kavurup, üzerine baharatları ekleyip.
  4. sonrasındasında rendelenmiş domatesleri de üzerine döküp, biraz kısık ateşte pişiriyoruz ve fırından çıkan kabakların üzerine pişen etlerimizi döküyoruz.
  5. Beşamel sosumuz için; evvel tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip, üzerine unu döküyoruz ve uygunca kavuruyoruz. Üzerine süt eklenip, karıştırarak pişiriyoruz tuzunu ve karabiberi i ekleyip biraz daha pişmeye bırakıyoruz.
  6. Altını kapatınca etlerimizin üzerine beşamel sosumuzuda yayıp, dilimlenmiş kaşarlarımızı diziyoruz ve 180 derece fırında 20 dk daha pişmesi için fırına gönderiyoruz üzerleri kızaran yemeğimizi alıp, servis edebiliriz artık afiyet olsun. ????
Fırında Etli Kaşarlı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst