Fırında Güveçte Et Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo kuşbaşı doğranmış et yahut 500 gram (kişi sayısına nazaran yapın ben 500 gram kullandım)
- 3- 4 orta uzunluk patates
- 1 kutu krema
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Tuz
- Ağız tadınıza bakılırsa baharat ceşitleri kimyon ,karabiber ,kekik ,kırımızı biber
- 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel eti tencerede haşlayın ve patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartı.
- Haşlanmış etin içine soğanı ,yağı ,baharatları, tuzu ekleyin.
- Sıvı yağı koyun epeyce az.
- daha sonra güveçlere koyun.
- Üzerine patateslerini de koyduktan daha sonra kremayı dökün azar azar (ben hazır krema kullandım)
- Fırında 200 derecede pişirin ,en son kaşarını serpin ve çıkarın afiyet olsun şimdiden ????.