Fırında İç Pilavlı Bütün Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında İç Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan(veya arpacık soğan)
İç pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dilerseniz kuş üzümü,tarçın ve bademde ekleyebilirsiniz.
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında İç Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tanımımıza iç pilavımızı hazırlayarak başlıyoruz.
  2. Ilık suda pirinçler nişastası gidene kadar yıkanır.
  3. Minik minik doğradığımız soğanlar sıvı yağda yavaşça yumuşayana kadar kavurulur.
  4. Süzülen pirinçlerimiz rengi dönene kadar orta ara karıştırarak kavurulur.
  5. Pirinçlerimiz tane tane olduktan daha sonra üzerine karabiber, tuz ekleyip biraz daha kavurduktan daha sonra 2 su bardağı sıcak suyu eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.(pirinçlerimiz biraz canlı kalması gerekiyor o yüzden su ölçüsünü teğe bir olarak kullanıyoruz. ).
  6. daha sonrasında tütsüleyip yıkadığımız ve düdüklüde 10-15 dk kadar haşladığımız tavuğumuz hazırladığımız pilavla doldurulur birer kürdan sayesinde ağzını kapatılır.
  7. Ve butları bağlanır.
  8. Her tarafını tereyağı ile yağlayıp 180 derece fırınımıza atıyoruz. Yaklaşık 35 dk kadar bu türlü pişirilir.
  9. Kalan pilavımıza 1 su bardağı daha sıcak su eklenir kıvamına gelene kadar pişirilir demlenmeye bırakılır.
  10. Sosu için bütün gereçlerini karıştırıp sosumuzu hazırlanır aslına bakarsanız yavaşça kızarmış olan tavuğumuza fırça sayesinde her yerine eşit biçimde sürülür.
  11. Fırın kabına alınır.
  12. Patates, soğan ve havuçlarımızı soyup dilimledikten daha sonra üzerine biraz yağ, tuz ve kekik gezdiriyoruz. Yeterlice harmanladıktan daha sonra tavuğumuzun etrafına yerleştirip fırına veriyoruz. Yaklaşık 30-35 dk daha denetimli olarak pişiriyoruz.
  13. Sebzeler ve tavuğumuz nar üzere olana kadar pişiriyoruz.
  14. Son olarak demlenen pilavımızı servis tepsimize alıyoruz ve ortasına tavuğumuzu oturtuyoruz.
  15. Kenarlarına sebzelerimizi koyup, but kısımlarını çözdükten daha sonra bir tavuk makasıyla ortasından keserek pilavımızı ortasından çıkartıyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet olsun. ????.
Fırında İç Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst