Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz,karabiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım ve 10 dk kadar haşlayalım.
- Haşladığımız kabaklarımızı fırın kabına alalım.
- Tavamıza zeytinyağımızı ekleyip soğanımızı kavuralım.
- Kıymamızı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
- Salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip 1 çay bardağı suyumuzu ekleyip 5 dk kadar pişirelim.
- Kıymalı harcımızı kabaklarımızın içine dolduralım.
- Beşamel sos için,tencereye zeytinyağı ve tereyağını alalım, eriyince unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Süt,tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim.
- Doldurduğumuz kabakların üzerine beşamel sosu koyalım.
- En üste kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun. ????.