Fırında Kıymalı Kabak Sandal

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz,karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için beşamel sos;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
En üste;

  • Kaşar peyniri rendesi
Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım ve 10 dk kadar haşlayalım.
  2. Haşladığımız kabaklarımızı fırın kabına alalım.
  3. Tavamıza zeytinyağımızı ekleyip soğanımızı kavuralım.
  4. Kıymamızı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. Salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip 1 çay bardağı suyumuzu ekleyip 5 dk kadar pişirelim.
  6. Kıymalı harcımızı kabaklarımızın içine dolduralım.
  7. Beşamel sos için,tencereye zeytinyağı ve tereyağını alalım, eriyince unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Süt,tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim.
  9. Doldurduğumuz kabakların üzerine beşamel sosu koyalım.
  10. En üste kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun. ????.
Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst