Fırında Kızarmış Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuğumuzu tencereye alıp üzerini kaplayacak biçimde sıcak su ekleyelim.
  2. 20-30 dk tavuğumuzu haşlayalım( parçalanacak biçimde olmasın fırında pişme süreside olacak).
  3. sonrasındasında haşlanmış tavuğumuzu uygun bir tepsiye alalım.
  4. Yoğurt, salça,tozbiber,tuz,sıvı yağ,kekik bir kaba alıp karıştıralım.
  5. Sosu tavuğun üzerine fırça yardımı ile sürelim ve tavuğumuzu fırına verelim.
  6. Tavuk tam pişmeden çıkarıp karışımın başka yarısını tavuğu aykırı çevirip alt kısmına sürelim .
  7. 200° nar üzere kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst