Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüsü/7-8 parça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Mantarlı sos için;

  • 350 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet tatlı yeşil biber
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğüslerini ikiye yada üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ek ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları artlı önlü yavaşça kızartın.
  2. Kızartmış olduğunuz tavukları bir tepsiye koyun. Birebir tavanın içerisinde tereyağını atıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.
  3. Mantarları da ekleyerek yavaşça diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir su bardağı suya nişastayı karıştırın ve ek edin.
  4. Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tepsiye düzdüğümüz tavukların üzerine paylaştırın. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    ☺
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst