Fırında Levrek

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Levrek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet limon
Sosu için:

  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 adet limon suyu
  • Karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
Fırında Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Temizlenmiş balıklar yıkanır patatesler ve soğanlar halka halinde kesilir.
  2. Bir kase içerisine zeytinyağ, rendelenmiş sarımsak, bir limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz alınır ve karıştırılır.
  3. Balığın her yerine bir fırça sayesinde sürün.
  4. Tepsiye yağlı kağıdı serip üzerine patatesler, soğan ve biberler dizin.
  5. Üzerine balıkları yerleştirin.
  6. Kalan sosu balığın üzerine gezdirin çabucak sonrasında balıkların üzerine limon halklarını ve soğan halklarını yerleştirin. Kalan soğan ve limonları balıkların içerisine yerleştirin.
  7. Önce ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında yarım saat pişirin.
  9. Son 15 dakika da üzerini açıp balıklar kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst