Fırında Sebzeli Tavuk (Karıştır At Fırına) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-4 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik,toz kırmızı biber,karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları kuşbaşı doğruyoruz.
- Akabinde tanımda verilen bütün zerzevatları de küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız bütün gereçleri uygun bir fırın kabına boşaltıyoruz.
- Sosu için salçayı,zeytinyağını baharatları ve suyu karıştırıp sebzelerin üzerine dökerek yemeğimizi yeterlice harmanlıyoruz.
- Elimizle yavaşça bastırıp düzelttikten daha sonra yemeğin üzerine yağlı kağıt kapatıyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 190 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın yemeği fırından alıp bir tıp karıştırdıktan daha sonra üzerine yağlı kağıt koymadan tekrar fırına veriyoruz.
- bu türlü de biraz daha pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.