Fırında Sebzeli Tavuk Kebap

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram kemiksiz but ve göğüs eti karışımı kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
Sosu için

  • Soğan ve biberin suyu
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda soğan ve kırmızı biberi robotta çekip suyunu süzelim.
  2. Süzdüğümüz suyun içine bir tatlı kaşığı salçayı ketçapı karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
  3. Göğüs ve kemiksiz budu robottan çekelim lakin macun üzere olmasın zırhta doğranmış üzere gibi iri kalsın.
  4. Kıymanın üzerine limon kabuğu soğan ve biberi baharatları un ve tereyağını ekleyip güzelce yoğuralım buzdolabında 1 saat bekletelim.
  5. Dinlenen harcımızı şişleri takıp elimizle boğumları yaparak formlar verelim.
  6. Fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyup yaptığımız işleri üzerine dizelim.
  7. Şişlerimiz pişmeye yakın fırından çıkartıp hazırlamış olduğumuz sostan üzerine sürüp tekrar fırına verip 5 dakikada pişirelim çabucak sonrasında servis edelim.
Not: limon kabuğu ne işi yarıyor diye düşünebilirsiniz baharatların etle karışımını daha âlâ sağlayacaktır.

Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst