Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 700 gram kemiksiz but ve göğüs eti karışımı kıyma
- 1 tane soğan
- 2 tane kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Soğan ve biberin suyu
- 1 çay kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda soğan ve kırmızı biberi robotta çekip suyunu süzelim.
- Süzdüğümüz suyun içine bir tatlı kaşığı salçayı ketçapı karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
- Göğüs ve kemiksiz budu robottan çekelim lakin macun üzere olmasın zırhta doğranmış üzere gibi iri kalsın.
- Kıymanın üzerine limon kabuğu soğan ve biberi baharatları un ve tereyağını ekleyip güzelce yoğuralım buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Dinlenen harcımızı şişleri takıp elimizle boğumları yaparak formlar verelim.
- Fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyup yaptığımız işleri üzerine dizelim.
- Şişlerimiz pişmeye yakın fırından çıkartıp hazırlamış olduğumuz sostan üzerine sürüp tekrar fırına verip 5 dakikada pişirelim çabucak sonrasında servis edelim.
Fırında Sebzeli Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı