Fırında Sebzeli Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye(konserve yahut dondurulmuş)
  • 15-20 adet küçük mantar
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kabın içerisine doğramış olduğunuz zerzevatları ve kuşbaşı formunda doğradığınız tavukları koyun.
  2. Patates ve havuçları biraz küçük başka zerzevatları büyük doğrayın.
  3. Üzerine sıvı yağ ve baharatları ek edip karıştırın ve fırın tepsisine alın.
  4. Salça ve suyu da karıştırıp üzerine gezdirin.
  5. sonrasındasında yağlı kağıdı biraz ıslatıp fırın tepsisinin üzerine serin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirin.
  7. Üzerini açıp 15-20 dk daha pişirin. (ben biraz fazla yaptım ölçüyü yarıya da indirip yapabilirsiniz. ).
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst