Fırında Sebzeli Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk yada but
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuğu parçalayıp yıkayın patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Geniş bir kapta bütün baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. Üzerine 2 domates doğrayıp 1 su bardağı su ekleyip üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
  5. 180 derecede pişirin. Sulanıp suyunu çekeceği vakit biberlerimizi doğrayıp ekleyelim.
  6. Üzerini artık örtmeyelim.
  7. Biberleri isterseniz en başta da koyabilirsiniz. Ben daha canlı kalmasını istediğim için en son koyuyorum biberlerinden.
  8. Üzeri kızarınca fırını kapatalım. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst