Fırında Soslu Kanat

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kanat
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı bal
Kanatları yıkamak için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Fırında Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kanatlara bıçakla çizikler atıyoruz.
  2. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip uygunca ovuyoruz.
  3. 5 dakika beklettikten daha sonra bol su ile yıkıyoruz.
  4. daha sonra kağıt peçete yardımı ile güzelce kuruluyoruz.
  5. Derin bir karıştırma kabına ketçap hariç tüm gereçleri koyup güzelce karıştırıyoruz.
  6. Kanatları ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  8. En az bir saat bekletiyoruz. Ben 2. 5 saat beklettim.
  9. Dolaptan çıkardığımız kanatlara ketçabı ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  11. 200 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişirip çıkarıyoruz.
  12. Tüm kanatların istikametini değiştirip tekrar fırına atıyoruz.
  13. 20-25 dakika daha pişirip çıkarıyoruz. Eşlikci bir pilav ve salata ile servis ediyoruz.
Fırında Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst