Fırında Soslu Palamut

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Soslu Palamut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane palamut
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 2 tane orta uzunluk patates
  • 5 iri sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane limon
Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
Fırında Soslu Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Palamutları fileto yahut dilimletebilirsiniz. Güzelce yıkayıp temizleyin.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip patatesleri ince dilimleyip yerleştirin.
  3. Üzerine soğanları da halka halka ince dilimleyin ve patateslerin üzerine dizin.
  4. Sarımsakları doğrayıp tepsiye serpiştirin.
  5. Temizlenmiş balıklarımızı da soğanların üzerine dizelim.
  6. Domatesleri de balıkların üzerine dizin.
  7. 1 limonu soyup, ince ince doğrayın ve tepsiye dizin.
  8. İnce kıyılmış maydanozları da serpin.
  9. Tavaya yağı ve salçayı alıp kavurun.
  10. Üzerine sirke ve suyu ek edip salçayı sos kıvamına gelene kadar açın.
  11. En son baharatları da ek edip güzelce karıştırın ve kaynatın.
  12. Tepsiye koymuş olduğumuz balıklarımızın üstüne sos güzelce yayın.
  13. Başka bir yağlı kağıdı ıslatıp yanmaması için üzerine kapatın.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirin.
Fırında Soslu Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst