Fırında Tavuk Şiş

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Çeri domates
  • Çarliston biber
  • Kapya biber
  • Çöp şiş
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda tavukları kuşbaşı halinde doğrayın.
  2. Ardından derin bir kaba zeytinyağ, yoğurt, sarımsak rendesi, salça, baharatlar ve tuz ek edin, uygunca karıştırın.
  3. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin, yine karıştırın.
  4. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
  5. ondan sonrasında çöp şişlere sırasıyla tavuk, domates ve biberleri dizin.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuk şişlerinizi dizin.
  7. Üzerini yavaşça ıslatılmış yağlı kağıt serin.
  8. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin.
  9. sonrasındasında yağlı kağıdı alın, fırın ısısını 200 dereceye indirin.
  10. 15 dakikada bu ayarda pişirin. Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst