Fırında Taze Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️400 gram kıyma
- ️2 adet soğan
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ️2 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- ️5 küçük patates
- ️2 kısım pırasa
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️2 diş sarımsak
- ️2 yemek kaşığı domates salçası
- ️150 ml su
- ️1 tatlı kaşığı tuz yahut vegeta
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir kaseye koyun ve rendelenmiş soğanları ekleyin.
- Doğranmış maydanoz ve kabartma tozunu ekleyip tuzla tatlandırın.
- Yuvarlak biçim verin ve yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.
- Tüm zerzevatları yıkayın ve küçük küpler halinde kesin.
- Sebzeleri bir tepsiye yayın ve köfteleri üzerine dizin.
- Sos için,tereyağını eritin ve ezilmiş sarımsakları içine katın.
- Domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Su ile deglaze edin.
- Şimdi sosu sebzelerin ve köftelerin üzerine yayın ve ıslak pişirme kağıdı ile kaplayın.
- 200°’de 45 dakika pişirin.
- 45 dakika daha sonra yağlı kağıdı çıkarın ve tekrar fırında 30 dakika pişirin.