Fırında Yelpaze Patlıcan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Fırında Yelpaze Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane bostan patlıcan
Kıymalı harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 er çay kaşığı tuz kekik kırmızı toz biber kimyon
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
Fırında Yelpaze Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar yıkanıp baş kısımları kesilir. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesilen düz kısım kesme tahtasına koyulup iki kenarına pipet yerleştirilir.
  2. Bıçakla dilimlemeye başlanır. Bıçak pipete temas edene kadar dilimlenir. (yani en alt kısımları kesilmeyecek) bu türlü 6 kez kesilir 7. Kesişimizde pipetleri alıp büsbütün keselim.
  3. böyle yelpaze üzere alt kısmı birleşik üzerleri dilimlenmiş modüller elde edeceğiz. Tüm patlıcanlar bu türlü hazırlandıktan daha sonra tuzlu suya ıslatılıp acısının ve kara suyunun çıkması sağlanır.
  4. Patlıcanlar beklerken kıymalı harç hazırlanır. Bir kapta kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatlar güzelce karıştırılıp yoğurulur kıyma harcı hazır edilir.
  5. Suda bekleyen patlıcanların suyu süzülüp, her dilimin ortasına biraz biraz kıymalı harçtan koyulur. bu türlü tamamlanıp tepsiye yahut uygun bir borcama dizilir. Sosu için salça ve su karıştırılıp hazırlanan patlıcanların üzerine gezdirilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık 40-45 dk denetimli pişirilir. Şahane bir ana yemek???? yanına pilav, çorba cacık yahut salata ile sunabilirsiniz. Yapacakların şimdiden ellerine sıhhat, afiyetle
    ❤
    .
Fırında Yelpaze Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst