Franco Di Mare'nin Sanatçılar Kilisesi'ndeki cenazesinde kalabalık ve duygu dolu anlar yaşandı

pembikeller

New member
Franco Di Mare'nin cenazesi bugün saat 14.00'te Roma'daki Piazza del Popolo'da gerçekleşti. Geçtiğimiz 17 Mayıs'ta 68 yaşında hayatını kaybeden ünlü Rai gazetecisi, terör örgütüne karşı mücadelesini kamuoyuna açıklamıştı. mezotelyoma. Bu genellikle aşağıdakilerle bağlantılı bir kanser türüdür:asbeste maruz kalmaDi Mare bunu, özellikle Balkanlar'daki savaş alanlarındaki sayısız misyonuna atfetmişti.

Cenaze töreni, genellikle Sanatçılar Kilisesi olarak adlandırılan Montesanto'daki Santa Maria Bazilikası'nda düzenlendi. Burada birçok tanınmış yüz son vedasını aldı: Maurizio Costanzo'dan Fabrizio Frizzi'ye, Gigi Proietti'den Monica Vitti'ye.

Çok sayıda vatandaş ve gazeteci meslektaşı Di Mare'ye saygı duruşunda bulunarak beyaz ve sarı zambaklar getirerek törene katıldı.

Gazeteci Franco Di Mare'ye Roma'da veda


Franco Di Mare, en acımasız durumlarda bile insanlığı bulup aktarabilen, insancıl ve etkileyici bir savaş muhabiri olarak hatırlandı.

“İronik bir şekilde, alışılagelmişin tersine hareket edebilen bir adam: Hastalığının son anlarında bile şaka yaptı, küçümsedi ve başkalarına yük olmamaya çalıştı. Kendisi için sınır koymadı ve başkalarının da koymasını istemedi. Gazeteciler ona minnettar, bunu yaptı okul. Gördü, gözlemledi, anladı ve aktardı. Franco bize son 30 yılın savaşlarını büyük insanlıkla anlattı: Büyük bir tarihçi olarak insanın gizeminden etkilendi ve gözlerinde ve kalbinde kalan zulümlerde bile insanlığı bulmayı başardı. Her zaman zarif, cömert, sevecen, koruyucu. Hastalığı sırasında başkalarına cesaret verdi. Bana, Napoli'nin işçi sınıfı mahallelerinden birinde kendi cemaatine gittiğini, bir mihrap çocuğu olduğunu söyledi. Kurşun geçirmez yeleğinin içinde bir resim saklıyordu. Fatima Meryem Anakendisini korunduğunu hissettiğini söyledi” diye anımsıyordu papaz vaaz sırasında.

Törenin en dokunaklı anı yaşandı kızı Stell'den son selama, Saraybosna savaşı sırasında kabul edilen ve eşi Giulia Berdiniölümünden sadece iki gün önce evlendiği kişiyle. Her ikisi de Di Mare'nin her zaman başkalarını sınırlarını aşmaya nasıl zorladığının altını çizerek onun hayatına ve öğretisine derin bir sevgi ve hayranlık ifade etti.
 
Üst