Gaziantep Tarzı İçli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için :

  • 4-5 bardak simit(ince bulgur)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5-2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
İç harcı :

  • İçli köftelik kıyma (koyunun taraklık kısmı)
  • 2-3 tane orta uzunluk soğan
  • 1 bardak ceviz yahut fıstık (biz ikisinide koyarız)
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı salça
Gaziantep Yordamı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencerede kıymayı biraz mühürlüyoruz.
  2. daha sonra zeytin yağı ekleyip biraz karıştırıyoruz ve soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Soğanlar kavrulduktan daha sonra salçasını ,baharatlarını ekleyip karıştıyoruz.
  4. En son maydanozunu ve fıstığını ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.Not:iç harcı evvelinde hazırlayıp soğutuyoruz(biraz dolapta bekletiniz)
  5. Hamurun gereçlerini bir leğende katıp güzelce yoğuralım orta ara bir bardak su alıp yoğurmaya devam edelim.Dip not: hamurunu sıcak su ile ıslayıp üzerini kapatıp biraz dinlendirdikten daha sonra yoğurunca kolaylık oluyor.
  6. Hamurun kıvamı olunca (yumuşak bir hamur olmalı) hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizi ıslatıp içli köftemizi oyuyoruz içleyip kapatıyoruz.
  7. Yapılan içli köfteleri derin bir tencerede ocakta kızartıyoruz.
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst