Gömlek Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet bütün gömlek yağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 300 gram koyun eti
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarife geçmedilk evvel gömlek yağını sert bir cisimle vurarak ezelim inceltelim.
- Gömlek sirkeli ve sıcak suda yarım saat dinlendirilir.
- İç pilavı için eti soğan ve eti kavurmaya başlayalım.
- İsterseniz Kuşbaşını düdüklü tencerede pişirip de daha sonradan ekleyebilirsiniz.
- Kuş üzümünü ekleyelim.
- En son pirinçleri ek edip üzerine gelecek biçimde sıcak su ek edelim pişirmeye bırakalım.
- Pişen pilavı dinlendirelim soğumaya bırakalım.Sıcak haliyle gömlek yağını parçalamasın.
- Gömlek çukur bir kaba serilip iç pilav doldurulur.
- Kase karşıt çevrilir ve üzerine sosdan sürülür.
- 250 derecede 15 dakika pişirilir.Fırından fırına değişebilir fazlaca çabuk pişmektedir başından ayrılmayalım.Afiyet olsun????