Gözleme Tavasinda Mangal Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için,
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte harcı için,
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sade soda
- Tuz
- 1 tam tavuk göğsü
- 1 kase arpacık soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sade soda
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı olabildiğince küçük doğrayalım.
- Geniş bir kabın içine soda hariç kıyma, ekmek içi,baharatlar ve soğanı koyup uygunca yoğuralım.
- Ardından yarım çay bardağı sodayı ekleyip tekrar düzgünce yoğuralım.
- Köfte halini verip buzdolabında 2 saat bekletelim.
- Köfte dinlenirken tavuk harcını hazırlayalım.
- Tavuk harcı için bütün gereçleri karıştıralım.
- Tavuk göğsünü uygunca yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Harcın içine koyup 2 saat dinlendirdikten daha sonra arpacık soğanla birlikte çöp şişe 1 soğan 3 modül tavuk göğsü sırayla dizelim.
- Gözleme tavasını ocağa alıp altını yakalım.
- Önce çöp şişleri akabinde köfte, biber ve domatesi ortadan ikiye bölerek yağsız pişirelim.
- Yanında buz üzere ayranla servis edelim.