Güveç Kapama Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için;
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- 700 gram kuş başı kırmızı et
- 4-5 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet sivri biber
- 5 adet domates
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su (suyu isteğe bağlı arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı salça
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurunuzu yoğuralım ve bir köşede mayalanmaya bırakalım.
- Öncelikle etimize bir ön pişirme yapalım. Sebzelerimizi küp küp doğrayıp, patlıcanları 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
- Etimiz piştikten daha sonra sebzelerimizle karıştıralım. Patlıcanların da suyunu süzüp, üstüne ekleyelim.
- Bütün baharatlar salça, et suyu ve su ile karıştırıp, gereçlerimizle bir arada harmanlayalım ve güveç kaplarımıza ekleyelim.
- Son olarak 1’er kaşık tereyağını güveçlerimizin üzerine koyup, 200 derecelik fırına atalım.
- 1 saat kadar pişirelim ve o sırada 1-2 kere karıştıralım ki her taraf pişsin. Piştikten daha sonra güveçleri fırından çıkartalım.
- Evvelce yoğurup, kenara koyduğumuz hamuru merdane ile açıp, güveçlerimize kapak yapalım.
- Hamurun üzerine yumurta sarısı ve susam serpip yinedan fırına sürelim ve güveç kapakları kızarınca fırından alalım. Kapağı kenardan kesip, servis edebiliriz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.