Güveç Kapama Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Püf nokta1:hamuru güveçlere kapamadan evvel güvecin dışını zeytinyağı ile yağlayalım bu ekmeğin güveçten daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
Püf nokta2:etlerimiz önce hayli az pişirirsek daha yumuşak olacaktır.
Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ılık su(400ml)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 bardak un(200ml bardak)
- 750 gram kuş başı et
- 3- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 4 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı konserve domates biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzun gereçlerini uygun bir kaba alalım ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Biz iç gereçlerimizi hazırlarken hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
- Etlerimizi küçük küçük doğrayıp düdüklü tencerede bir 10 dakika pişirelim.
- Pişen etimizin içerisine soğan sarımsak biber domates ve konserveyi ekliyoruz.
- Ben kendi yaptığım yazdan olan konserveyi kullandım siz domates ve biberi arttırarak da yapabilirsiniz.
- çabucak sonrasında içerisine baharatlarıda ekleyip eşit ölçüde etimizden güveçlere döküyoruz.
- Hamurumuzu 6 eşit modüle bölüp bezeliyoruz.
- Küçük bir tabak kadar açıp güveçlerin üzerilerini kapıyoruz. Üzerilerine zeytinyağı sürelim.
- 200 derece ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz.
- Birinci sıcağı çıkınca ekmekler alta gelecek biçimde güvecimizi zıt çeviriyoruz. Servise hazır.
Püf nokta1:hamuru güveçlere kapamadan evvel güvecin dışını zeytinyağı ile yağlayalım bu ekmeğin güveçten daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
Püf nokta2:etlerimiz önce hayli az pişirirsek daha yumuşak olacaktır.
Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı