Güveç Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Güveç Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500-600 gr kuşbaşı et
  • Zeytinyağ
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3adet sivri biber (acı ise pul biberi atmayabilirsiniz)
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet patlıcan
  • 300-350 gram bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Domates sos (yoksa rendelenmiş 2adet domates)
  • Sıcak su/haşladığımız etin suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Güveç Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuşbaşı etlerimizi haşlayarak başlıyoruz.
  2. Güvecimize zeytinyağımızı döküp, haşlanan etlerimizi kavuruyoruz.
  3. Küp küp doğradığımız soğan ve ince ince kıydığımız biberlerimizi kavrulan etimize ekliyoruz.
  4. Ardından sırayla küp şeker büyüklüğünde doğranmış patateslerimizi, küp küp doğranmış havuçlarımızı, bezelye ve en son patlıcanlarımızı atıp kavuruyoruz.
  5. Haşlanmış bezelye kullanacaksanız en son suyu ekledikten daha sonrada atabilirsiniz.
  6. Sebzelerimiz uygunca kavrulduktan daha sonra salça ve domates sosunu ekliyoruz.
  7. Salça kokusu çıktıktan daha sonra sıcak su/et suyunu ekliyoruz.
  8. Sebzelerimizin piştiğinden emin olduktan daha sonra da en son baharatlarımızı ve tuzumu atıp biraz tıkırdatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun
    ☺
Güveç Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst