Güveç Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500-600 gr kuşbaşı et
- Zeytinyağ
- 2-3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2-3adet sivri biber (acı ise pul biberi atmayabilirsiniz)
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- 300-350 gram bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- Domates sos (yoksa rendelenmiş 2adet domates)
- Sıcak su/haşladığımız etin suyu
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı etlerimizi haşlayarak başlıyoruz.
- Güvecimize zeytinyağımızı döküp, haşlanan etlerimizi kavuruyoruz.
- Küp küp doğradığımız soğan ve ince ince kıydığımız biberlerimizi kavrulan etimize ekliyoruz.
- Ardından sırayla küp şeker büyüklüğünde doğranmış patateslerimizi, küp küp doğranmış havuçlarımızı, bezelye ve en son patlıcanlarımızı atıp kavuruyoruz.
- Haşlanmış bezelye kullanacaksanız en son suyu ekledikten daha sonrada atabilirsiniz.
- Sebzelerimiz uygunca kavrulduktan daha sonra salça ve domates sosunu ekliyoruz.
- Salça kokusu çıktıktan daha sonra sıcak su/et suyunu ekliyoruz.
- Sebzelerimizin piştiğinden emin olduktan daha sonra da en son baharatlarımızı ve tuzumu atıp biraz tıkırdatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun