Güveçte Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 700 gram kıyma
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane yumurta
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı domates konservesi
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftenin yapılışı.Karıştırma kabına bütün malzemeyi alalım soğanı ve sarımsağı üzerine rendeleyip bir 5 dakika yoğurun.
- 10 dakika buz dolabında dinlendirin.
- ondan sonrasında cevizden biraz küçük köfteler yapın.
- Tavayı ocağa alın.
- İçinine sıvı yağı ek edin köfteleri artlı önlü orta ateşte kızartın.
- Bir kenarda dursun.
- Sosunu hazırlayalım geniş tavayı ocağa alın.
- Üzerine sıvı yağı ek edin.
- İçine domates konservesini tereyağını ,tuzunu ,baharatlarını ek edelim.
- Bir beş dakika orta ateşte pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım.
- İçine kızarttığımız köfteleri ekleyelim karıştıralım.
- hemen sonrasında güveçleri tereyağı ile yağlayın.
- Köfteleri güveçlere eşit ölçüde paylaştırın.
- Üzerine bol rende kaşar ekleyin.
- Önceden ısıttığınız 230 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
- Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın sıcak servis yapın.