Güveçte Kemikli Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Güveçte Kemikli Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 4 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kara biber kırmızı biber pulbiber
  • Yeterince tuz
Güveçte Kemikli Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kemikli etlerimizi yıkayıp süzelim.
  2. Düdüklü tencereye koyalım üzerini geçicek biçimde su koyalım.
  3. Tuzunu da ekleyip 30dk pişirelim etine nazaran pişirme mühleti değişebilir lakin epeyce etimizi dağılasıya kadar pişirmeyelim dikkat edelim.
  4. daha sonra güvecimize soğanları biberleri domates ve sarımsakları doğrayıp koyalım.
  5. Pişen kemikli etlerimizi de koyup etsuyunu salçayla karıştırıp üzerine dökelim.
  6. Etiniz yağlı değilse biraz sıvı yağ koyabilirsiniz.
  7. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip üzerini folyoyla kaplayıp güvecimizin kapağını örtelim.
  8. Yaklaşık 35 -40dk 200dr fırında pişirelim.
  9. daha sonra üzerinin folyo ve kapağını alıp üstü kızarasıya kadar pişirelim afiyet olsun ????.
Güveçte Kemikli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst