Güveçte Mantarlı Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Güveçte Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğüs
  • 1 kg mantar
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayın, derin bir tencereye aldığımız etlerimizi suyunu bırakıp, çekene kadar soteleyelim.
  2. hemen sonrasında sıvı yağ ekleyip, jülyen doğranmış soğanları ve biberleri ekleyelim ve birazdaha soteleyelim.
  3. Baharatlarını da ekleyip, güzelce karıştıralım, birazdaha soteledikten daha sonra ocaktan alalım.
  4. Ayrı bir tavada temizlenip, doğranmış mantarlarımızı pişirelim ve pişirdiğimiz mantarlarıda sotelediğimiz tavuk etine ekleyip, güzelce karıştıralım.
  5. Hazırladığımız tavuklu mantarlı soteyi güveç kaselerimize eşit biçimde paylaştıralım.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve güveç kaselerini tepsiye dizelim.
  7. Üzerine kaşar peynirini serpiştirelim. 200 derecelik önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. ????????Afiyet olsun ????????
Güveçte Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst