Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Püresi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Püresi için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (İsteğe bağlı)
- Karabiber
- Tuz
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Köfte baharatı
- Kaşar peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyun.
- Küçük olmayacak biçimde dilimleyip güzelce yıkayın.
- Uygun bir tencereye su ekleyip patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanınca suyunu süzüp aparat yada çatal ile pürüzsüz olana kadar ezin.
- Kısık ateşte içine tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yavaş yavaş sütü ek edip yeniden karıştırın. Çok az baharatlardan ekleyip son defa karıştırın.
- Güveçlerin içini tereyağ ile biraz yağlayıp epey doldurmadan eşit biçimde patates püresini koyun.
- Köftesi için uygun bir kabın içerisinde soğanı rendeleyin.
- Üzerine yumurta, kıyma, biraz baharatlardan ekleyip yoğurun. Yavaşça galeta ununu ekleyerek tekrar yoğurun.
- Kıyma kıvam alınca erik büyüklüğünde yuvarlayın. (siz daha küçükte yapabilirsiniz) yavaşça yağlanmış borcama köfteleri dizin.
- Üzerine de epey az yağ sürün.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.
- Köfteler pişince patates püresinin üzerine yerleştirin.
- Rendelenmiş kaşar peynir serpiştirip yeniden 180° fırına atın.
- Kaşar eriyip yavaşça kızarınca fırından çıkartın. (misafir sayısına göre gereçleri çoğaltıp borcamda yapabilirsiniz) afiyet olsun.