Güveçte Püreli Et Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Güveçte Püreli Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(siz biber salçası da ekleyebilirsiniz yarı yarıya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Püre için:

  • 4-5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Güveçte Püreli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri küçük küçük doğrayın ve üzerine su ekleyip haşlayın.
  2. Etleri sıvı yağ ile birlikte tencereye alın ve orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  3. Arada tencerenin kapağını açıp karıştırın.
  4. Etler suyunu çektikten daha sonra tereyağını ekleyin.
  5. sonrasındasında soğan ,biberler ,sarımsak,baharatları ve salçayı da ekleyip kavurun.
  6. Bezelyeleri ve bir bardak sıcak suyu da ekleyin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dk pişirin.
  8. Haşladığınız patatesleri süzün ve içerisine tereyağı,süt ,karabiber ve tuzu ekleyip ezmeye başlayın. (sütü yavaş ek edin fazla cıvık olmasın püreniz. )
  9. Güvecin altına patates püresini yayıp üzerine etleri ekleyin.
  10. Son olarak üzerlerine kaşar serpip 200 derece öncesinden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    ☺
    .
Güveçte Püreli Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst