Güveçte Türlü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça(ben karışık kullandım)
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları doğrayın (ne hayli küçük ne epey büyük olsun).
- Geniş bir kabın içerisine doğradığınız bütün materyalleri alın.
- Baharatları,zeytinyağını ve yarım çay bardağında erittiğiniz salçayı da ek ederek karıştırın.
- sonrasındasında güveçlere eşit bir biçimde paylaştırın.
- Üzerlerine birer kesim tereyağı koyup ıslattığınız pişirme kağıdıyla ağzını kapatın.
- Fırın tepsisine güveçlerin yarısına gelecek kadar su ek edin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.
- Ardından pişirme kağıtlarını alıp üzeri kızarana kadar pişirin.
- Yemeğimizin üzeri kızardıktan daha sonra fırından alın. Afiyet olsun