Hardal Soslu Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg kıyma
- 2-3 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un (köfteler bulamak için)
- Tuz
- Karabiber
- Zeyrinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patateslerimizi yıkayıp soyup halka olarak iri dilimleyelip tavada yağda artlı önlü kızartıyoruz.
- Uygun olan servis tabağımızın tabanına kızarmış patatesleri diziyoruz kenara alıyoruz.
- Soğanları halka halka dilimleyip tavada kavurup başka bir tabağa alıyoruz.
- Köftelerimizi tuzlayıp baharatla yoğuruyoruz.
- Misket olarak yuvarlayıp unlayıp tıpkı tavada kızartıyoruz.
- Hardal sosumuzu hazırlamak için başka bir pak tavayı yavaşça yağlayıp hardalı sosu ek edip az suyla açıyoruz.
- Bu sosun içine kavurduğumuz soğanları ve ve kızarmış köftelerimizi ek edip hepsini hardal sosuyla yavaşça döndürüyoruz.
- Kenara ayırdığımız patateslerin üzeri için salçalı bir sos hazırlayıp patateslerin üzerine salçalı sosumuzu yayıyoruz.
- En son hardal soslu kızarmış köftelerimizi patatesli salçalı sosun üzerine güzelce dizip üzerine var ise yoğurdumuzu gezdirip servis ediyoruz deneyenlere afiyet olsun.