Hasanpaşa Köftesi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hasanpaşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırığı ya da (2 yemek kaşığı galeta unu)
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı maden suyu
Patates püresi için;

  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı bezelye
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu ya da kabukları soyularak minik doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Salçanın tuzuna göre tuz
  • 2 su bardağı su ya da (1 bardak su 1 bardak et suyu)
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 tane yemeklik orta uzunluk soğan rendelenir suyu sıkılarak süzülür kalan soğana kıyma baharatlar ek edilir mıncıklanır. sonrasındasında yumurta ekmek içi, maden suyu ek edilerek güzelce yoğurulur güzelce kaldırılıp, tabağa vurulur.
  2. Köfte harcı toplanmalıdır bu süreç 5-6 defa yenidenlanır en az 15 dakika yarım saat buzdolabında üstü kapatılarak dinlendirilir.
  3. Bu ortada patatesler soyulur küp küp doğranır üstüne çıkacak kadar su ve tuzu ek edilir, kaynatılır çatal batacak kıvama gelene kadar pişirilir.
  4. Patatesler piştiğinde tenceremiz de su kalmış ise dökülür içerisine tereyağı ve süt dökülerek güzelce ezilir ya da blenderla çırpılır tuzu ve karabiberi ek edilerek denetim edilir. Haşlanan bezelyeler püre ile karıştırılır.
  5. Dinlenen köfte harcı 8 eşit kesime ayrılır çanak hali verilir dikdörtgen borcam tepsinin altına bir su bardağı domates sosu ya da minik doğranmış domatesler konur üzerine köfte çanakları yerleştirilir.
  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10_12 dakika pişirilir, içlerine ikişer kaşık tepeleme patates püresi konur.
  7. Arzu edilirse biçimli sıkılabilir köfteler birinci fırına atıldığında salçalı sos için tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, üzerine bir tatlı kaşığı un koyulur unun kokusu çıkana kadar bir iki dakika kavrulur ve salça ek edilir birkaç tıp daha çevrilir 2 su bardağı su pütürleşmesine müsaade vermeden karıştırılarak ek edilir 1-2 dakika kaynayınca altı kapatılır.
  8. Püreleri konmuş köftelerin ortasına sos dökülür köftelerin üzerine çıkmamalıdır tekrar fırına verilir 20 dakika daha pişirilir.
  9. Kaşar rendesi patateslerin üzerine birer tatlı kaşığı gelecek biçimde koyularak birkaç dakika daha fırında pişirilir birinci sıcağı çıktıktan 5-10 dakika daha sonra, servis edilir afiyet olsun????.
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst