Haşlama

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 modül tavuk
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 kepçe yemeğin suyundan
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce tavuklarımızı tencereye bırakıp, üstünü geçecek kadar su bırakalım ve kısık ateşte kaynatalım.
  2. Tavuklarımız kaynayıncaya kadar patates, soğan ve havuçların 2 adedini doğrayalım. 1 havucumuzu rendeleyelim.
  3. Bir taşım kaynama geldikten daha sonra tavukları bir tabağa suyunu da farklı bir tabağa alalım.
  4. Tenceremize sıvı yağ ve tereyağını alıp 2 dakika kavuralım, akabinde rendelediğimiz havucu da ekleyip, kavurmaya devam edelim. Bir iki cins kavurduktan daha sonra soğan ve kalan havuçları da ekleyip, karıştıralım.
  5. daha sonra tavuk ve suyumuzu pulbiberimizi de ekleyelim şayet suyunuz az gelirse su ekleyebilirsiniz. Yarım saat kapağı kapalı orta ateşte kaynatalım.
  6. Kaynadıktan daha sonra patatesleri bırakıp, tuzumuzu da ekleyelim ve yine kaynatalım.
  7. Terbiyesi için limon suyu ve unu güzelce çırpalım (Topaklanmaması için) iki kepçe yemeğimizden suyu da ekleyelim karıştırıp yemeğimize terbiyesini bırakalım.
  8. 5-10 dakika daha kaynatıp kapatabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: Tavukların pişmesine nazaran altını kapatabilirsiniz. İçerisine dilerseniz zerdeçal kekik, kimyon da bırakabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış.

Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst