Hatayın Meşhur Tepsi Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hatayın Meşhur Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 grm kıyma
  • 1 avuç iç yağı
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 adet ince sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Tepsi yağlamak için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Hatayın Meşhur Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün zerzevatları hayli ince olacak biçimde doğrayın dilerseniz mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  2. Tepsi alalım kıyma iç yağı tuz ve baharatlarla birlikte güzelce bir kaç dakika yoğuralım güzelce özleşsin.
  3. Orta uzunluk tepsiyi tereyağı ile yağlayalım köfteyi içerisine yayarak düzeltelim.
  4. 8 eşit modüle keserek üzerine soğan biber ve domates dizelim.
  5. Salça tuz sıvı yağ ve suyu ekleyip bir tabakta karıştıralım ve köftenin üzerine dökelim.
  6. İşletilmesi yağlı kağıtla birinci yarım saat pişirelim daha sonrasında kağıdı alıp üzeri açık bir biçimde pişirelim 180 derecede 1 saat.
Afiyetler olsun.Videolu anlatımı için tıklayınız ????.


Hatayın Meşhur Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst