Hazır Lavaştan Beyti Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı galeta
- Maydanoz
- Baharatlar (tuz,karabiber, kimyon, toz kırmızı biber)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Baharatlar (tuz, karabiber)
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için; kıyma, doğrayıcıdan yada rondodan geçirdiğimiz soğan sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurma kabına alın.
- Köfteyi güzelce yoğurup bir saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcımızdan uzunca adanaya benzeyen köfteler elde edelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. (ben fırında pişirmeyi tercih ettim dilerseniz tava da da kızarta bilirsiniz. ).
- 250 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirelim.
- Sosumuz için; tereyağ ve sıvı yağı sos tavamıza alalım salçayı da ekleyip güzelce kavuralım.
- Üzerine sıcak su ekleyip 4-5 dk kaynatalım.
- Lavaşımızın içine hazırladığımız salça sosumuzdan sürüp pişen köftelerden dizelim.
- Lavaşları güzelce rulo haline getirip iki parmak kalınlığında verev formunda keselim.
- Üzerine yoğurt ve hazırladığımız salça sostan dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.