Hindi Üst Kanat (Patates İle) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket hindi üst kanat
- 3-4 adet patates
- 3 büyük diş sarımsak
- Sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Baharatlar; tuz, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, köri (isteğe bağlı -çay kaşığının ucu ile /4te 1 i kadar/-)
Not EkleTarifi Yazdır
- Isınmış tava da hindi kanatları evvel yağsız sonrasındasında 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek her yerini kızartalım.
- sonrasındasında 3 çay kaşığı tuz, 1 litre sıcak su ekleyerek haşlamaya bırakalım. (suyu epey koyma niçinim hem yemeğin salçasını açmak için hemde kalan et suyundan pilav yapmak için).
- Yarım saat kaynatalım. Hindi eti tavuk etine bakılırsa daha sert ve geç pişiyor bu yüzden fırın öncesinde haşladım.
- Bu ortada patateslerimizi soyup yıkayalım, dilim dilim doğrayalım, baharatlar ile karıştıralım 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, bir fiske köri, 3 çay kaşığı tuz ekleyelim, 3 diş sarımsağı rendeleyelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hepsini karıştırıp, haşlanan kanatları da bu karışıma katarak tepsinize yerleştirelim, isteğe bağlı olarak sivri biberlerimizi dizelim.
- Kaynamış et suyundan 2 kepçe alarak 1 buçuk yemek kaşığı salçamızı açalım ve tepsimize dökelim.
- Bundan hariç 2 kepçe daha et suyundan ekleyelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp buruşturalım, tepsinin üzerini kapatalım.
- Pişerken suyunu denetim edelim, pişme süresindilk evvel su biter ise 1 kepçe daha ek edilebilir.
- 190 derece de ısınmış olan fırında 45 dk. Pişirelim afiyet olsun.