Hindi Üst Kanat (Patates İle)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hindi Üst Kanat (Patates İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hindi üst kanat
  • 3-4 adet patates
  • 3 büyük diş sarımsak
  • Sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Baharatlar; tuz, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, köri (isteğe bağlı -çay kaşığının ucu ile /4te 1 i kadar/-)
Hindi Üst Kanat (Patates İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Isınmış tava da hindi kanatları evvel yağsız sonrasındasında 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek her yerini kızartalım.
  2. sonrasındasında 3 çay kaşığı tuz, 1 litre sıcak su ekleyerek haşlamaya bırakalım. (suyu epey koyma niçinim hem yemeğin salçasını açmak için hemde kalan et suyundan pilav yapmak için).
  3. Yarım saat kaynatalım. Hindi eti tavuk etine bakılırsa daha sert ve geç pişiyor bu yüzden fırın öncesinde haşladım.
  4. Bu ortada patateslerimizi soyup yıkayalım, dilim dilim doğrayalım, baharatlar ile karıştıralım 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, bir fiske köri, 3 çay kaşığı tuz ekleyelim, 3 diş sarımsağı rendeleyelim.
  5. Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Hepsini karıştırıp, haşlanan kanatları da bu karışıma katarak tepsinize yerleştirelim, isteğe bağlı olarak sivri biberlerimizi dizelim.
  7. Kaynamış et suyundan 2 kepçe alarak 1 buçuk yemek kaşığı salçamızı açalım ve tepsimize dökelim.
  8. Bundan hariç 2 kepçe daha et suyundan ekleyelim.
  9. Pişirme kağıdını ıslatıp buruşturalım, tepsinin üzerini kapatalım.
  10. Pişerken suyunu denetim edelim, pişme süresindilk evvel su biter ise 1 kepçe daha ek edilebilir.
  11. 190 derece de ısınmış olan fırında 45 dk. Pişirelim afiyet olsun.
Hindi Üst Kanat (Patates İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst