Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 3 adet yeşil biber
- Salça
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 su bardağından 2 parmak az kaşar peynir
- 2 su bardağı süt
- Muskat (arzuya gore)
- Tuz
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler bir düdüklü tencereye alınarak evvela yumuşayana kadar haşlanır.
- Ayrı bir tavada soğan minik minik doğranarak biberler ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Domates salçası ve baharatlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Yumuşayan etlerde ek edilerek 5 dakika kadar harmanlanır.
- Közlenmiş olan patlıcanlar bıçak yardımı ile güzelce kesip minik hale getirilir.
- Tencereye yağ ve un alınarak kavrulur.
- Üzerine 2 su bardağı süt muskat ve tuz eklenir.
- Kaynayan beğendimize kaşar peyniri rendesi ek edilerek güzelce karıştırılır.
- Servis tabağına evvel beğendimizi üzerinede etimizi koyarak hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.