Hünkar Beğendili Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Beğendi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beğendi için;
- 6-8adet közlenmiş bostan patlıcanı ya da 8-10adet közlenmiş kemer patlıcanı
- 2 yemek kaşığı teremyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1,5 su bardağı süt
- 7-8adet kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet iri soğan
- 1adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayalım ve ocağa aldığımız tavamıza sıvı yağı ekleyerek tavuklarımızı pişirelim.
- Ardından yemeklik doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım ve teremyağı ekleyelim.
- Salça ve doğranmış domatesi ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Karabiber, tuz ve son olarak suyu ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
- Beğendisini hazırlamak için tavamıza teremyağını alarak eritelim.
- Ardından unu ekleyerek güzelce kavuralım.
- Közlenmiş patlıcanı da tavaya ek ederek karıştıralım.
- Ardından rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, ve tuz ekleyelim. Peynir eriyinceye kadar karıştıralım.
patlıcan lif lif olana kadar karıştırmaya devam edelim. - Sütü borcama alalım ve beğendi sütü çekip toparlanana kadar biraz bekleyelim.
- ondan sonrasında ister ılık ister yeniden bir tencereye alıp ısıtarak servise sunabiliriz. her insanın denemesi gereken hem pratik bir tanım afiyet bal şeker olsun