Hünkârbeğendi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hünkârbeğendi Tanımı İçin Materyaller

  • 500gr kuzu kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 2 domates
  • 1yk domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beğendisi için;

  • 4-5 közlenmiş patlıcan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 300ml süt
  • Minik bir kase kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
Hünkârbeğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Beğendi için: tereyağımızı tavaya alıp, eritiyoruz ve unumuzu ek ediyoruz. Unu kokusu çıkana kadar yakmadan kavuruyoruz kavrulan una, sütü ek edip, yoğunlaşıp, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  2. Yoğunlaşınca közleyip, minik minik doğradığımız patlıcanları ek ediyoruz. 5 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen beğendimize minik bir kase kaşarı ve baharatları ek edip, karıştırıyoruz.
  3. Etimiz için: kuşbaşı doğradığımız eti kızgın tavaya alıp, suyunu salıp, çekinceye kadar kavuruyoruz etimiz sertse bir su bardağı kaynar suyu ek edip, çekinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çekince yağları ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip, 5 dk kavuruyoruz.
  5. Minik minik doğradığımız biberleri ek edip, 5 dk da bu biçimde pişiriyoruz. Salçamızı ve minik minik doğradığımız domatesi ek edip, kısık ateşte kapağını kapatarak 5dk pişiriyoruz. Son olarak baharatlarınıda ekleyip, altını kapatıyoruz.
  6. Servis tabağımıza birinci beğendiyi yayıp, üzerine eti koyarak sıcakken servis ediyoruz.
Not: bu ölçü 5-6 kişilik. Afiyet olsun.

Hünkârbeğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst