İçli Köfte (Antep Usulü)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İçli Köfte (Antep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

İçi harcı:

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (100 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Dışı için:

  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur (450 gr)
  • 1 su bardağı irmik (150 gr)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı su (700 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un (60 gr)
İçli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıymayı tavaya alın ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğanları küçük küpler formunda doğrayın.
  3. Tereyağını, soğanı ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Soğanlar da piştikten daha sonra iç harcı soğumaya bırakın.
  5. Dışı için bulgur ve irmiği yoğurma kabına koyun,suyu ek edip karıştırın ve üzeri kapalı yaklaşık 15 dk bekletin.
  6. ondan sonrasında yumurta,salçayı, baharatları ve unu da ekleyip güzelce özleşene kadar yoğurun. Ne epey sert ne de epeyce yumuşak ,şekil verilebilecek bir hamur olması lazım. (gerekirse yoğururken biraz su ekleyebilirsiniz)köfteleri yaparken yoğurduğunuz hamurun üzerini streç folyo ile kapatın kurumasın.
  7. Cevizden biraz büyük kesimler alıp içli köfteleri hazırlayın. Ellerinizi ortada bir ıslatın.
  8. Bol kızgın yağda kızartın.
  9. Bu ölçülerle yaklaşık 25-30 adet içli köfte elde edebilirsiniz. Afiyet olsun
    ☺
    .
İçli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst