İçli Köfte (Dağılmayan, Çatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 500 gram kıyma
- 5-6 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda iç harcımızı hazırlanır. Kıyma kavrulduktan daha sonra üzerine biraz sıvı yağ eklenip küçük küçük yemeklik doğranmış soğanlar ek edilerek kavrulur.
- Son olarak baharatlar ve salça da konularak karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Köftesi için birinci vakit içinderda patatesler haşlanır sonrasındasında köftelik bulgur, salça, irmik ve baharatlar yoğurma kabına alınarak yavaşça su ile ıslatılarak bekletilir, beş on dakika daha sonra yoğurmaya başlanır.
- Biraz yoğurduktan daha sonra sakızlanınca un, yumurta ve haşlanmış patatesler de eklenerek yoğurulur ve dış harcımız da hazır.
- Dış harcımızdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak açılır ve içerisine kıyma karışımı konularak kapatılır.
- Kızgın sıvı yağ da kızartılır.
- Bu ölçülerde 35-40 adet içli köfte elde edebilirsiniz.
- Fazla gelirse tepsilere dizerek evvel dondurup sonrasındasında poşetleyerek buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.