İçli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1,5-2 su bardağı ılık su
İç harç;

  • 500 gram kıyma
  • Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 iri kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 bardağı kırık ceviz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel bulgurları ve tuzu karıştırıp ıslattım, 20 dakika dinlendirdim.
  2. ondan sonrasında mutfak robotu ile yaklaşık 10-12 dakika kadar yoğurdum, el ile yapacaksanız şayet en az 20 dakikaya yoğurmanız gerekir.
  3. ondan sonrasında içine yumurtayı ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurduktan daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumun ipeksi bir kıvama gelene kadar yoğurdum.
  4. Azar azar ılık su ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
  5. İç harcınızı bir gün evvelinde yaparsanız şayet donmuş bir iç harç olur ve içli köftede çatlama yapmaz bu sebeple en az bir 2 saat evvelde iç harcı hazırlarsanız soğursa daha âlâ olur.
  6. İç harç için; Yağı tavaya alıp küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
  7. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim çabucak sonrasında baharatları tuzunu ekleyip en son cevizide ekleyip kenara bırakalım .
  8. Maydanozu soğuduktan daha sonra ekleyeceğiz zira maydanoz fazlaca fazla ölmesin diye.
  9. Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yaklaşık elimizi ıslatarak açalım 2 tatlı kaşığı iç harçtan içine koyup yuvarlayarak kapatalım.
  10. Not; şayet harcı yapıp beklemeye vaktiniz yoksa katı yağ ile yapmanızı tavsiye ederim, çatlamasını önler.
  11. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  12. Kızdırdığımız çokça yağın içine içli köfteler temalır sık sık çevirerek kızartılır.
  13. Kızarttıktan daha sonra havlu kağıt üzerine alınıp fazla yağını çektirelim afiyet olsun görüşmek üzere hoşçakalın ????????????.
Ben buzluk tanım olarak hazırlamıştım. Youtube kanalımdan bilgilerina ulaşabilirsiniz
❤
.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst