İçli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı soğuk su
İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr tavuk kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları ince ince doğrayalım.
  2. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyelim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
  4. ondan sonrasında salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavuralım.
  5. Baharatlar, tuzu da ek edelim.
  6. En son kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatalım.
  7. İç harcımız soğuyana kadar hamurunu yapalım.
  8. İnce bulguru 1 bardak sıcak su ile kısır yapar üzere ıslatalım.
  9. Suyu çekilince irmik, salça, baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğuralım.
  10. ondan sonrasında unu ekleyelim ve yaklaşık 5 dakika daha yoğuralım.
  11. Cevizden biraz daha büyük kesimler alınıp baş parmak ile orta ara su alınarak içi ince bir biçimde açalım. İç harcından biraz koyup ve biçimini verelim.
  12. Hepsine tıpkı süreci uygulayalım. (biraz sıkıcı oluyor ????) biten içli köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım.Afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst