İşkembe Çorbası

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo işkembe
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Sirke
İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İşkembe temizlenip iyce yıkandıktan daha sonra düdüklü tencere ye temalır.
  2. Kaynamaya başlayınca birinci şu süzülür tekrar tencereye konur ağzı kapatılır tam iki saat daha sonra pişer soğuduktan daha sonra küp küp küçük doğranır.
  3. Tencereye tereyağı iki yemek kaşığı un koyulur kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. 6 şu bardağı soğuk su ile edelim daima karıştıralım kaynayinca iskenbe yi koyalım yavaşça ateşte kaynamaya bırakalım.
  5. Terbiyesi için.Bir yumurtanın sarısını beyazını ayıralım.
  6. Yarım limonu sıkalım.
  7. Bir yemek kaşığı yoğurdu da koyup karıştıralım kaynayan çorbanıza atalım.
  8. Tuzunu atalım kaseye alınınca üzerine.
  9. Sarımsağını sirkesi i kırmızı ve karabiber i serpip servis yapalım afiyet olsun.
Not çorba şayet kıvamı sulu olursa bir tatlı kaşığı terbiyesinie un koyabiliriz.

İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst