İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kilo işkembe
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Sarımsak
- Sirke
Not EkleTarifi Yazdır
- İşkembe temizlenip iyce yıkandıktan daha sonra düdüklü tencere ye temalır.
- Kaynamaya başlayınca birinci şu süzülür tekrar tencereye konur ağzı kapatılır tam iki saat daha sonra pişer soğuduktan daha sonra küp küp küçük doğranır.
- Tencereye tereyağı iki yemek kaşığı un koyulur kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 6 şu bardağı soğuk su ile edelim daima karıştıralım kaynayinca iskenbe yi koyalım yavaşça ateşte kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için.Bir yumurtanın sarısını beyazını ayıralım.
- Yarım limonu sıkalım.
- Bir yemek kaşığı yoğurdu da koyup karıştıralım kaynayan çorbanıza atalım.
- Tuzunu atalım kaseye alınınca üzerine.
- Sarımsağını sirkesi i kırmızı ve karabiber i serpip servis yapalım afiyet olsun.
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı